Girişimcilik Ofisi

Nishnova Together Serisi4:Müşteri Deneyimi Haritası

Müşteri Deneyim Haritası

Günümüzde girişimcilik ve kendi kariyerini oluşturma yolculuğu, müşterilerle kesiştiğinde bilinmesi gereken önemli noktalar vardır ve bunların en başında da dijital pazarlama gelir. Çalışılacak pazarda pazarlamanın en önemli kısmı müşterinin tanınması, beklentilerinin bilinmesi ve ona göre yol haritalarının oluşturulmasıdır. Müşterinin daha iyi tanınması için de deneyimlerine bakılır ancak müşteri deneyimi sadece pazarlama ve satış birimlerinin faaliyetleri sonucunda oluşmamaktadır. Müşteri deneyimi, şirketin müşteri ile temas eden tüm noktalarında yaşanan deneyimlerin bir bileşimidir ve startuplar da bu deneyimler ve deneyimlerden oluşturdukları analizlerle girişimlerini geliştirirler.

Çağımızın en önemli konularından biri ürün odaklı olmaktan müşteri odaklı olmaya geçiştir. Bizde bu konuyu içselleştirmiş, ekosistemin bilinen yüzlerinden dijital pazarlama denilince akla ilk gelen isim olan Uğur Özmeni davet ettik.

11 Ekim 2018 tarihinde saat: 17:30'da, NishNova'daMüşteri Deneyimi Haritası hakkında bilgilerini paylaşmak için bizlerle olacak.

Not: Etkinliğimize ücretsiz katılım için: https://nishnovatogether.eventbrite.com

Uğur Özmen Kimdir?

1981 yılında ODTÜ – İşletmecilik Bölümünden mezun olduktan sonra, Price Waterhouse Consultancy’de iş hayatına başladı. Hepsi hizmet sektöründe yer alan danışmanlık, deniz acenteliği, eğitim, leasing, bireysel bankacılık branşlarında 30 yıla yakın çalıştı.

Bireysel bankacılık alanında bir çok “Türkiye’de ilk defa” diye anılan projeleri hazırladı ve yönetti. Bunlar arasında, Türkiye’nin ilk taksitli banka kartı olan Taksitcard’ın yaratılması; dünyada ilk defa kredi kartı puan kataloğu yerine ülkenin en büyük sanal marketinde (hepsiburada.com) puanların kullanılmasının sağlanması; müşterilerin bankacılık hizmetlerine puan verilerek, sadece ürün (kredi kartı) odaklı olan puan uygulamalarının müşteri odaklı hale getirilmesi sayılabilir.

İş hayatını sürdürürken 35 yaşından sonra MBA, 40 yaşından sonra “Finansal Hizmetlerin Pazarlanması” konusunda Doktora derecelerini aldı.

Ürün odaklı olmaktan müşteri odaklı olmaya geçişin gerek altyapısal gerekse örgütsel değişimini sağlayan projeleri yönetti.

Fortisbank’ta Perakende Bankacılık Ürün Geliştirme Yönetici Direktörü olarak görev yaptı. Bu görevinde, Fortisbank’ın tüm perakende ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesi ve müşteriye sunulması faaliyetlerinin yanı sıra Fortis Türkiye CRM Projesi’ni de yönetti.

Petrol Ofisi A.Ş.’de Türkiye’nin en gelişmiş sadakat kartı olan Positive Kartı çıkarmıştır.

1998 ve 1999’da, Marmara Üniversitesi Executive Development Program (EDP)’da “Marketing Management” dersi vermiş ve öğrenci değerlendirmesine göre EDP’nin en iyi 2. eğitimcisi seçilmiştir.

1997’den beri Yeditepe, Bilgi ve Marmara Üniversitelerinde “niceliksel karar verme yöntemlerinin iş hayatında kullanımı”, “Perakende Bankacılık Uygulamaları”, “CRM Uygulamaları”, “Müşteri Odaklılık” konularında bir çok kez konuk konuşmacı olarak yer almıştır.

Veri tabanına dayalı pazarlama konularında yönettiği çalışmalar ile başarı öyküleri yaratmıştır.Şubat 2001’de yürüttüğü CRM – veri tabanına dayalı çapraz satış kampanyası “Oracle Users’ Day”de başarı öyküsü olarak sunulmuştur.

Mart 2003’de yönettiği CRM – “Propensity Modelling” ile yapılan bir çapraz satış kampanyası “SPSS Success Story” olarak uluslararası sitelerde yer almıştır.

Halen CRM, sadakat yönetimi, sosyal CRM ve Dijital Dönüşüm konusunda danışmanlık yapıyor.

• Bankacılık
  • Otomotiv
  • Turizm (operatör ve oteller zinciri)
  • Kafeterya zinciri
  • Market zinciri
  • İnşaat – Konut
  • Mobilya
  • Enerji
  • Lojistik
  • Tekstil
  • STK
  • B2B
  • Internet servisleri

sektörlerinde eğitim veya danışmanlık hizmeti vermiştir.

Ayrıca, Bilgi Üniversitesi’nde e-MBA ve MBA öğrencilerine CRM konusunda eğitim veriyor.

2008’den beri birçok pazarlama blogger’ı tarafından “Mutlaka okunması gereken 10 Türk pazarlama yazarı” arasında gösteriliyor.

Bazı internet girişimlerine mentor’luk, danışmanlık yapıyor.

Dijital Dönüşüm Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Yayın Tarihi: 27.09.2018 - 11:57:53
# Duyuru Başlığı Yayınlanma Tarihi
248 Nishnova Together Serisi4:Müşteri Deneyimi Haritası 27.09.2018 - 11:57:53 Oku
243 1512-Tübitak 2. BİGG Çağrısı Açıldı! 05.09.2018 - 07:28:16 Oku